Idén med bloggen

Ja, idén är förstås självklar. Vi vill nå ut – få spelningar, kontakter och bli hörda – inte bara spela för oss själva. Vi hade kunnat göra en vanlig hemsida. Vi gjorde en blogg. Egentligen är det ingen stor skillnad, det handlar ju mest om hur ofta man uppdaterar. Vi har som mål att uppdatera dagligen – med något. Livet för de flesta av oss innehåller väldigt mycket musik, tankar om musik för att inte säga minnen. Det finns mycket att ösa ur, men varje dag kanske inte bandet Skuggan tar ett kliv framåt. Så då får ni hålla till godo med ett YouTube-klipp, en fundering eller något annat.

Gällande våra mp3:or. Traditionellt sett har band alltid arbetat för sig själva och sedan visat upp sig med en ny demo-EP, en ny skiva eller något annat. Med bloggen och mp3-skisserna vill vi bjuda in folk att följa processen. Där andra band normalt kanske väntar med att släppa ut sitt material innan de är hundra procent nöjda, så gör vi det kanske ändå.

Vi kan släppa ut låtskisser direkt när sången är färsk, replokalsinspelningar nån vecka senare när den kanske redan börjat förändras. För detta använder vi en liten digital inspelningsmaskin, Zoom H2 som kan spela in i surround-ljud, vilket gör att man kan sätta den mitt i ett rum (replokal) och spela in allt. Man skulle kunna kalla den en digital pocketkamera för ljud.

Mer färdiga demos gör vi också i replokalen. Men då närmickar vi alla ljudkällor separat, försöker isolera dem och bandar med en Mac-laptop och protools.

Att släppa ut sin musik innebär ju också att bjuda in till bedömning, att bli kritiserad. Och det här är som hela mp3/blogg-idén blir komplicerad. Varje mp3:a kanske inte är ett fullbordat artistiskt och estetiskt statement utan en fingervisning om vart vi är på väg, eller hur vi låtit i en viss stund, eller kanske bara ett test på hur vi skulle kunna låta.

I framtiden. En dag måste vi förstås göra just detta statement på riktigt. Då vore det förstås väldigt spännande att få jobba med en erkänd producent som går in som medskapare av musiken på inspelningen. Som är med och arrangerar, styr och ställer och kommer med ett perspektiv utifrån. Vi får se vad som händer.

Annonser
Publicerat on 9 juli, 2008 at 23:21  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bandetskuggan.wordpress.com/iden-med-bloggen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: