Bandet – historik mm

Det är med band och bloggar som allt annat: man måste börja någonstans. Så vi börjar här, i juni 2008. Man skulle kunna kalla det för omstart också, omformatering ctrl-alt-del. Särskilt delete är tilltalande. Nåväl, här liksom på alla andra platser på bloggen ska det finnas mer så småningom. Fler och bättre sånger, bilder och spelningsdatum. Så kom tillbaka igen en annan dag – också!

Skuggan är i mitten av juni: Martin Sörensson elgitarr, Jessica Bah-Rösman sång, Pär-Anders Zetterberg trummor, David Holm bas, Carl Jönsson sång och kompgitarr. Just nu håller på vi också på att prova en pianist som heter David. Vi har en trevlig replokal som vi delar med våra kompisar i bandet Western (de hette Baby Grand förut). Ja, det är rent av så att Jessica sjunger i Western också. Martin och David spelar i bandet Figure 8, och Pär-Anders är batterist i Arvikas stoltheter, folkrockarna Môra-Per. Martin har också gjort musik i eget namn, samt under namnet Damn the Lion, och med sitt gamla gäng Chesterton. David har ett förflutet i popbandet Perfectly Frank.

Tills för en tid sedan lystrade bandet till namnet Shade Tree. Ett band som Jessica och Carl startade redan 2002. Hemsidan för detta band är dock död, liksom MySpace som försvunnit. Gråt inte över spilld mjölk – här har ni Skuggan!

Under åren som har gått har vi hunnit lyssna på så mycket olika saker att vi faktiskt inte kan säga oss ha några enskilda influenser som är så mycket större än några andra. Pop, rock, soul, indie, jazz och country.

Kontakta Skuggan på bandetskuggan@yahoo.com!

Några favoriter för Carl som skriver låtarna (de andra får fylla på sen): Wilco, the Staple Singers, Marvin Gaye, Burt Bacharach, the Smiths, Steve Cropper, Richard Hawley, Nick Drake, Lovin Spoonful, Joni Mitchell, Holland-Dozier-Holland, Chic, Temptations, Candi Staton, Miles Davis, Bob Dylan, Byrds, the Band, Eddie Hinton, Bobby Womack, Tony Joe White, Phoenix, Bill Withers, Sam Cooke.

För att öka på diversiteten lite i influenserna så kommer här några som enligt Pär-Anders gjort att batteristsektionen låter som den gör:
Pearl Jam, Count Basie, Jobo Starks, Boltthrower, Hoven Droven, alla trummisar på musikföreningen Blå Huset i Arvika, Primus, Ian Paice (Deep Purple), Dave Grohl, Grieg, Stenhammar o sekelskiftsgänget, “Purdie” och på sistone mest tydligt Jay Bellerose som måste ha gjort “the best drumsession ever” på Raising Sand m. Plant/Krauss.

Publicerat on 15 juni, 2008 at 22:17  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bandetskuggan.wordpress.com/about/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. För att öka på diversiteten lite i influenserna så kommer här några som gjort att batteristsektionen låter som den gör:
    Pearl Jam, Count Basie, Jobo Starks, Boltthrower, Hoven Droven, alla trummisar på musikföreningen Blå Huset i Arvika, Primus, Ian Paice (Deep Purple), Dave Grohl, Grieg, Stenhammar o sekelskiftsgänget, ”Purdie” och på sistone mest tydligt Jay Bellerose som måste ha gjort ”the best drumsession ever” på Raising Sand m. Plant/Krauss.

  2. […] tidiga Shade Tree (dvs föregångaren till Skuggan) behövde en spark i ändan var det hur som helst Björn som såg […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: