Gerillamarknadsföring?

Ja, EP:n är alltså klar. Inom kort lägger vi upp omslaget här på bloggen så att de som så önskar kan skriva ut och bränna sig en egen cd – om (OM) nu någon bryr sig om plastbitar längre?

Att komma från ingenstans och försöka slå sig fram är svårt. Vi har försökt förut. Visst blir man glad när ens låt blir spelad i P3 och P4 men det behöver verkligen inte betyda någonting. Man får ett mejl från en radiolyssnare som tyckte det blev skitbra, får hundra nya kompisar på Myspace och så har det gått ett halvår igen.

Vad planen är vet jag inte, vi får nog formulera en. Men vi vill ju ut och spela. Stå på scen, bära förstärkare och få trampa på gitarrpedalerna, sjunga inför folk. Det är tröttsamt att försöka tjata sig in hos spelställen och arrangörer som är allmänt blasé och har tjugo band som hör av sig varje dag.

Så vi får göra nåt annat? Får man inte strålkastaren på sig får man göra det annorlunda. Alltså, A4-affischer och flyers för våra sånger och sajter kommer nu att tillverkas. Vi borde få upp låtarna på torrent-sajter och… tja, är det nån som har fler idéer. Tipsa gärna och kommentera!/Carl

Published in: on 6 november, 2008 at 14:03  Comments (2)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bandetskuggan.wordpress.com/2008/11/06/gerillamarknadsforing/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Läste om er i dagens GP, men recensenten lät inte helt nöjd. Tycker att ni förtjänar bättre (även om ni kanske har en bit kvar till de stora – å andra sidan låter Eldkvans nya singel ”Hunger Hotell” som en Springsteen-pastich, och den kommer säkert att höjas till skyarna).

  2. Tack Gorillan! Vi får jobba hårdare så att vi når hela vägen upp. Vi gör det nog utan Springsteenpastischer, men jag gillar Eldkvarn. Har lyssnat en hel del på Svart blogg och det där albumet med Kärlekens tunga nu i höst. /C


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: